Hoe vind je de ondertoon van je huid?

Staan sommige kleuren je veel beter dan anderen? Vloekt oranje lippenstift enorm bij je? En waarom staat die ene kleur foundation je niet?

Om al deze vragen te beantwoorden is het handig om te kijken wat voor ondertoon er in je huid zit. Een onder-wattes zul je je afvragen. Een ondertoon is een kleur in je huid die bepaald of je beter warme kleuren kunt hebben of koele kleuren.

Warme kleuren zijn kleuren zoals rood, bruin en oranje. Bij koele kleuren kan je denken aan blauw, grijs en groen. Je huid is opgebouwd uit verschillende tinten die jou unieke kleur vormen. Bij de een zit er iets meer rood in de huid, terwijl de ander wellicht wat geler is.

Maar hoe vind je de ondertoon van je huid? Het beste kun je kijken naar een neutraal stukje van je huid. Bijvoorbeeld je kaaklijn en je nek. Zie je hier vooral roze kleuren of zijn ze meer geel van kleur? Zie je vooral roze tinten dan ben je zeer waarschijnlijk een type met een koele ondertoon. Zie je vooral geel, dan heb je een warme ondertoon.

Let op, rond je wangen en neus kan je huid automatisch roder zijn doordat er meer bloed doorheen stroomt, waardoor het misschien roze lijkt. Dit wil niet zeggen dat je een koele ondertoon hoeft te hebben.

Een andere manier waarop je het kunt testen is door een kledingstuk met een duidelijke warme kleur aan te trekken (bijvoorbeeld rood) en eentje met een duidelijke koele kleur (blauw bijvoorbeeld). In welke kleur ga je het meest stralen?

Verder kun je naar de aderen bij je pols kijken. Zijn die vooral blauw van kleur? Grote kans dat je een koel type bent. Zijn ze echter meer groen van kleur dan zul je zeer waarschijnlijk een warm type zijn.

Hopelijk kom je er met deze tips achter welke ondertoon je hebt. Het vinden van je ondertoon is echter nog best lastig, dus mocht je er niet uitkomen of wil je wat meer leren over je ondertoon en welke kleuren bij je passen, voel je vrij om een afspraak met me te maken. Ik help je er graag bij.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s