Hoe vind ik de juiste kleur foundation

Kijk jij je ogen uit in de schappen met al die tinten foundation? Kom je altijd thuis met een tint die in de winkel goed leek, maar toch niet de juiste kleur bleek te zijn? Foundation, de basis van je make-up, is niet altijd het makkelijkste product. De vraag die mij dan ook het meest gesteld wordt is hoe men de juiste foundation vindt. Vandaag ga ik er wat uitgebreider op in en hopelijk weet jij de volgende keer hoe je die perfecte foundation vindt!

landscape-1430339154-foundation-mistakes2De ondertoon
Om een keuze te maken voor een foundation is het handig om te weten wat voor ondertoon je huid heeft. Ben je een koel type met vooral een roze ondertoon of toch een warm type met een gele ondertoon? Om meer te lezen over hoe je je ondertoon vindt kun je mijn eerdere bericht lezen.
Als je eenmaal je ondertoon hebt gevonden kun je aan de slag met foundation. Er zijn twee theorieën over foundation en je ondertoon. Sommige visagisten gebruiken graag de tegenovergestelde kleur van je ondertoon voor de foundation om je huidskleur te neutraliseren. Anderen gebruiken liever dezelfde kleur foundation als de ondertoon van je huid. Zelf ben ik een voorstander van de tweede theorie. Dit omdat je een geheel met je nek en lichaam wilt creëren. De eerste theorie zou betekenen dat je eigenlijk ook je hele lichaam mee zou moeten nemen, wil je een egale look creëren. Maar probeer het vooral zelf even uit om te kijken wat je het meest bevalt.

Licht of donker?
Een fout die veel gemaakt word is dat men foundation gebruikt om bruiner te lijken. Dit is niet waar het product voor bedoeld is. De taak van een foundation is een zo egaal mogelijk canvas te creëren voor de rest van je make-up. Belangrijk is dus dat je de juiste tint voor jou huid kiest.

Tip: Bij twijfel kun je beter een tintje te licht gaan dan te donker.

Foundation op je pols of je kaak?
Als je eenmaal weet welke foundation met welke ondertoon je moet hebben en je wilt er achter komen welke tint je nodig hebt, is het tijd om deze te testen. Een fout die vaak gemaakt wordt is dat men het op de pols of hand probeert te testen, maar als je je hand naast je gezicht houd zie je al snel dat dit een hele andere kleur is. Beter is het om de foundation op je kaak en in je nek uit te testen. Dit zijn stukjes van je huid waar weinig roodheid door adertjes voorkomt en waar je daardoor goed de kleur kunt beoordelen. Plus je ziet gelijk of de kleur mooi doorloopt naar je nek.
Het beste kun je de kleur in natuurlijk daglicht beoordelen.

Tip: Sta je in een winkel waar je de foundation niet goed op je kaak kunt testen neem dan een foundation mee die je al had waarvan je weet dat het een goede kleur is en vergelijk de testers in de winkel daarmee.

Een droge of vette huid?
Wat ook nog belangrijk is voor een foundation is niet alleen de kleur, maar ook de substantie. Sommige foundations zijn op water basis, andere op olie basis en er zijn ook nog eens poeder foundations. Ook je type huid speelt een belangrijke rol. Heb je een droge huid met veel schilfertjes of juist een vette huid met puistjes?
Hoe droger je huid hoe natter en vetter je foundation kan zijn. Ook kan je qua dekking beter een lichtere dekking nemen. Een te zware dekking kan velletjes benadrukken en een poederfoundation is een echte no-go voor een droge huid.
Een vette huid kan beter een foundation op waterbasis gebruiken en nog liever een poederfoundation. Deze matteert gelijk eventuele glim op je huid. Als je onzuiverheden hebt kun je ook een iets beter dekking gebruiken om de roodheid te camoufleren.

Dus let op je ondertoon, de kwaliteit van je huid en de plek waarop je de foundation test en de volgende keer koop je nooit meer de verkeerde foundation. Kom je er toch niet uit of heb je een andere vraag over foundation? Neem dat gerust contact met me op.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s