Vreemde make-up trends van dit moment

Make-up trends, hartstikke leuk om inspiratie van op te doen. Maar sommige trends gaan wel heel ver! Kijk mee naar de gekste make-up trends van dit moment.

1 Bonte nagels:
Nee ik bedoel niet leuke bonte kleurtjes, nee echt bont op je nagels! De trend werd als eerste gespot op de catwalk, maar van mij mag hij daar blijven. Bont op je nagels is misschien leuk voor de show maar super onpraktisch in real life. Hoe moet je ooit je handen wassen?
fur-nails

2 Clown contouring:
Kim Kardashian maakte contouren onwijs populair een tijdje terug, maar het internet lijkt er nu mee overboord te gaan. Clown contouring is een heus ding. Het begon met beautyblogger Esther Isabel Amado Romo die vaak het commentaar op haar filmpjes kreeg dat ze er uit zag als een clown met zoveel make-up. Als reactie op dit commentaar kwam ze met clown contouring, waarbij ze zich expres schminkte als clowntje en het daarna goed ‘blende’ om te laten zien dat ze zelfs van een clownsgezicht iets moois kon maken. Het internet was hier lyrisch over en al snel ontstond de hype van het clown contouren.
landscape-1436877479-clown-contouring-full

3 Tape contouring:
Na clown contouring was er nog een trend die contouren aan de man probeerde te brengen. Het tape contouren. Het idee achter tape contouren is om het makkelijker te maken om te contouren. Met tape kun je de gedeeltes die je moet contouren goed afbakenen en kun je preciezer contouren. Zie je het al voor je? Elke ochtend je gezicht afplakken?
730x466

4 Baking
Nee geen taartjes of koekjes, maar je gezicht. Baking komt oorspronkelijk uit de wereld van de dragqueens en is een methode om je make-up langer te laten blijven zitten. Het idee is dat je alle lichte gedeeltes van je gezicht (na het contouren) voorziet van een dikke laag transparante poeder. Dit laat je zo’n 20 minuten ‘bakken’. Door de warmte van je huid versmelt de poeder zich met de natuurlijke oliën van je huid waardoor de make-up beter blijft zitten. Na 20 minuten veeg je de poeder weg met een kwast et voila je make-up zit als een huis.
maxresdefault

5 Color correcting
De techniek van color correcting bestaat al een tijdje, maar de laatste tijd is de trend een stuk extremer geworden. De techniek van color correcting houd in dat je door middel van kleur andere kleuren in je huid neutraliseert en zo een egale huid creëert. Zo helpt groen tegen roodheden, roze tegen blauwe kringen, geel tegen paarsige kringen en helpt lila om de huid frisser te laten ogen. Dit werd vroeger heel minimaal en plaatselijk gedaan, maar de laatste trends lijken meer op het clowncontouren, maar dan met kleur. Beetje overdreven misschien?
1453484261-screen-shot-2016-01-22-at-123609-pm

Wat vond jij de vreemdste trend? Zou je ze zelf uit proberen of wil je toch liever leren hoe je je professioneel opmaakt zonder al die gekkigheid? Zo ja boek dan vrijblijvend een afspraak. Ik help je graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s