Hoe bepaal je jouw gezichtsvorm?

Contouren, de plaatsing van je blush en je kapsel zijn allemaal afhankelijk van je gezichtsvorm. Maar hoe bepaal je jouw gezichtsvorm en hoe ga je er mee om? In dit artikel ga ik je er mee helpen.

Gezichtsvormen
Er zijn ongeveer zes gezichtsvormen te bepalen. De meest ‘ideale’ gezichtsvorm is de ovaalvormige gezichtsvorm. Hier staan de meeste kapsels goed bij en de meeste make-up. Alle andere gezichtsvormen willen we zo veel mogelijk ovaal laten lijken. Dit kan door verschillende trucjes, maar daarover later meer.
12600_1446143103_gezichtsvormen

Hoe bepaal je jou gezichtsvorm?
Doe je haar zoveel mogelijk naar achter en ga zonder make-up voor de spiegel staan. Wat zie je? kijk goed naar je gezicht en de vormen die je ziet. Is je voorhoofd wijder dan je kaak of is het andersom? Is je gezicht langer dan dat hij breed is of is je gezicht juist breder dan de lengte? Zie hoeken in je gezicht of is je gezicht vooral rond? Door goed te kijken kun je op die manier bepalen welke vorm jou gezicht heeft. Vergelijk het ook met het plaatje hierboven als hulpje.

Nu weet ik mijn vorm, wat nu?
Nu je hebt bepaald welke vorm je gezicht heeft kun je aan de slag met wat het beste bij die vorm past. We proberen elke vorm zoveel mogelijk terug te brengen naar de ovale vorm. Dit kan door middel van make-up, maar ook door je kapsel.

Bijvoorbeeld; Iemand met een lang gezicht kan het beste die lengte doorbreken door een kapsel te nemen wat meer laagjes heeft, een pony en dat juist de bredere gedeeltes van het gezicht benadrukt in plaats van de lengte. Qua make-up kan een lang gezicht het beste blush en contour aanbrengen in een vrij rechte jukbeender contour en kunnen het voorhoofd en de kin ook wat meer schaduw gebruiken. Om zo een korter gezicht te creëren.
Een vierkant gezicht wil juist van de hoeken af en voegt dus schaduw toe op de hoeken van het gezicht. Qua kapsel kan een vierkant gezicht beter voor ronde vormen en zachte lijnen kiezen.
Een rond gezicht mist de hoeken. Hier creëer je dus hoeken door het contouren van de jukbeenderen en vermijd je volle ronde kapsels. Je kunt beter gaan voor meer lengte en minder volume.
Een hartvormig en omgekeerde driehoekgezicht hebben het meeste aan schaduw bij de slapen en het voorhoofd en kapsel met onderaan veel volume.
Heb je echter een normaal driehoekig gezicht of een perengezicht, dan ben je het beste uit met schaduwen op de kaaklijn en kapsels met bovenop veel volume.

Hopelijk kun je nu je gezichtsvorm bepalen en toepassen.
Kom je er toch niet uit en wil je dat iemand professioneel jou gezichtsvorm bepaald en je advies op maat kan geven? Schroom dan niet om een afspraak te maken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s