Contouren de basics

Contouren is de laatste jaren onwijs populair geworden. Mede door Kim Kardashian en de opkomst van sociale media als Instagram. Maar wat is contouren precies en hoe doe je het?


contour
Contouren is het donkerder maken van de gedeeltes van je gezicht die weg wilt laten vallen en het lichter maken van de gedeeltes die je op wilt laten vallen. Afhankelijk van waar je schaduwen en highlights plaatst veranderd de vorm van je gezicht. Waardoor je er bijvoorbeeld slanker uit gaat zien. Om goed te kunnen contouren is het belangrijk om te weten wat voor vorm jou gezicht heeft. Hierover kun je meer lezen in mijn vorige artikel.

Het ideale gezicht is ovaal qua vorm en met contouren werk je dus daar naar toe. Per gezicht is het dus verschillend hoe je daar naar toe werkt, maar er zijn een paar richtlijnen die voor de meeste mensen werken.

De jukbeenderen:
Om je gezicht slanker te laten lijken en je jukbeenderen te benadrukken kun je je jukbeenderen contouren. Dit doe je door schaduw aan te brengen vlak onder de uitstekende gedeeltes van je jukbeenderen. Om deze te vinden kun je je wangen naar binnen zuigen. De holle gedeeltes moet je hebben. Breng de schaduw in een denkbeeldige lijn vanaf je oor naar het midden van je wang toe. Vergeet niet goed te blenden om de lijn mooi te vervagen. Breng nu een lichtere kleur (eventueel met glans) aan op het hoogste gedeelte van je jukbeenderen. Vergeet ook hierbij niet te blenden.

De slapen:
Ook de slapen zijn bij de meeste mensen goed te contouren onafhankelijk van welke gezichtsvorm ze hebben. Breng de schaduw aan op je slapen en blend het zachtjes uit richting je voorhoofd.

Je kaaklijn:
Ook de kaaklijn kun je iets meer definiëren door middel van contouren. Breng recht op de lijn van je kaak de schaduw aan en blend hem weg naar je nek toe. Voor een nog strakkere look kun je boven de kaak en onder de jukbeendercontour een lichtere kleur aanbrengen.

Bij elkaar zouden deze drie stappen er ongeveer uit moeten zien als een 3 op de zijkant van je gezicht.

contour-3

Poeder of creme?
Afhankelijk van wat je voorkeur is kun je contouren met een creme product of met een poeder product. Allebei werken ze. Om te beginnen is creme makkelijker omdat het beter weg te blenden valt. Maar ook poeder valt goed te doen met een lichte hand. Dit is allemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wel blijft poeder beter zitten in de loop van de dag.

Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kunt met basic contouren. Wil je echter jezelf verdiepen in de wereld van contouren en weten welke contour het beste bij jou gezicht past? Neem dan contact met mij op. Een visagist kan objectief naar jou gezicht kijken en bepalen welke gezichtsvorm je hebt en wat daar het beste bij past en je de juiste techniek in de praktijk leren. Enthousiast? Maak snel een afspraak!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s