Achter de schermen: Fashionshoot in Rotterdam

Afgelopen zondag was het weer vroeg opstaan voor een leuke shoot in Rotterdam. Samen met fotograaf Annop Catsman (Protogy) en model Kim Vermeer. De shoot draaide om een mooie rode galajurk en de make-up bestond dan ook uit een mooie klassieke smokey eyes en een chique strak kapsel.

Hierbij alvast wat foto’s van hoe de look geworden is en wat foto’s van achter de schermen. Binnenkort de officiële foto’s.

 

Contouren de basics

Contouren is de laatste jaren onwijs populair geworden. Mede door Kim Kardashian en de opkomst van sociale media als Instagram. Maar wat is contouren precies en hoe doe je het?


contour
Contouren is het donkerder maken van de gedeeltes van je gezicht die weg wilt laten vallen en het lichter maken van de gedeeltes die je op wilt laten vallen. Afhankelijk van waar je schaduwen en highlights plaatst veranderd de vorm van je gezicht. Waardoor je er bijvoorbeeld slanker uit gaat zien. Om goed te kunnen contouren is het belangrijk om te weten wat voor vorm jou gezicht heeft. Hierover kun je meer lezen in mijn vorige artikel.

Het ideale gezicht is ovaal qua vorm en met contouren werk je dus daar naar toe. Per gezicht is het dus verschillend hoe je daar naar toe werkt, maar er zijn een paar richtlijnen die voor de meeste mensen werken.

De jukbeenderen:
Om je gezicht slanker te laten lijken en je jukbeenderen te benadrukken kun je je jukbeenderen contouren. Dit doe je door schaduw aan te brengen vlak onder de uitstekende gedeeltes van je jukbeenderen. Om deze te vinden kun je je wangen naar binnen zuigen. De holle gedeeltes moet je hebben. Breng de schaduw in een denkbeeldige lijn vanaf je oor naar het midden van je wang toe. Vergeet niet goed te blenden om de lijn mooi te vervagen. Breng nu een lichtere kleur (eventueel met glans) aan op het hoogste gedeelte van je jukbeenderen. Vergeet ook hierbij niet te blenden.

De slapen:
Ook de slapen zijn bij de meeste mensen goed te contouren onafhankelijk van welke gezichtsvorm ze hebben. Breng de schaduw aan op je slapen en blend het zachtjes uit richting je voorhoofd.

Je kaaklijn:
Ook de kaaklijn kun je iets meer definiëren door middel van contouren. Breng recht op de lijn van je kaak de schaduw aan en blend hem weg naar je nek toe. Voor een nog strakkere look kun je boven de kaak en onder de jukbeendercontour een lichtere kleur aanbrengen.

Bij elkaar zouden deze drie stappen er ongeveer uit moeten zien als een 3 op de zijkant van je gezicht.

contour-3

Poeder of creme?
Afhankelijk van wat je voorkeur is kun je contouren met een creme product of met een poeder product. Allebei werken ze. Om te beginnen is creme makkelijker omdat het beter weg te blenden valt. Maar ook poeder valt goed te doen met een lichte hand. Dit is allemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wel blijft poeder beter zitten in de loop van de dag.

Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kunt met basic contouren. Wil je echter jezelf verdiepen in de wereld van contouren en weten welke contour het beste bij jou gezicht past? Neem dan contact met mij op. Een visagist kan objectief naar jou gezicht kijken en bepalen welke gezichtsvorm je hebt en wat daar het beste bij past en je de juiste techniek in de praktijk leren. Enthousiast? Maak snel een afspraak!

 

 

Hoe bepaal je jouw gezichtsvorm?

Contouren, de plaatsing van je blush en je kapsel zijn allemaal afhankelijk van je gezichtsvorm. Maar hoe bepaal je jouw gezichtsvorm en hoe ga je er mee om? In dit artikel ga ik je er mee helpen.

Gezichtsvormen
Er zijn ongeveer zes gezichtsvormen te bepalen. De meest ‘ideale’ gezichtsvorm is de ovaalvormige gezichtsvorm. Hier staan de meeste kapsels goed bij en de meeste make-up. Alle andere gezichtsvormen willen we zo veel mogelijk ovaal laten lijken. Dit kan door verschillende trucjes, maar daarover later meer.
12600_1446143103_gezichtsvormen

Hoe bepaal je jou gezichtsvorm?
Doe je haar zoveel mogelijk naar achter en ga zonder make-up voor de spiegel staan. Wat zie je? kijk goed naar je gezicht en de vormen die je ziet. Is je voorhoofd wijder dan je kaak of is het andersom? Is je gezicht langer dan dat hij breed is of is je gezicht juist breder dan de lengte? Zie hoeken in je gezicht of is je gezicht vooral rond? Door goed te kijken kun je op die manier bepalen welke vorm jou gezicht heeft. Vergelijk het ook met het plaatje hierboven als hulpje.

Nu weet ik mijn vorm, wat nu?
Nu je hebt bepaald welke vorm je gezicht heeft kun je aan de slag met wat het beste bij die vorm past. We proberen elke vorm zoveel mogelijk terug te brengen naar de ovale vorm. Dit kan door middel van make-up, maar ook door je kapsel.

Bijvoorbeeld; Iemand met een lang gezicht kan het beste die lengte doorbreken door een kapsel te nemen wat meer laagjes heeft, een pony en dat juist de bredere gedeeltes van het gezicht benadrukt in plaats van de lengte. Qua make-up kan een lang gezicht het beste blush en contour aanbrengen in een vrij rechte jukbeender contour en kunnen het voorhoofd en de kin ook wat meer schaduw gebruiken. Om zo een korter gezicht te creëren.
Een vierkant gezicht wil juist van de hoeken af en voegt dus schaduw toe op de hoeken van het gezicht. Qua kapsel kan een vierkant gezicht beter voor ronde vormen en zachte lijnen kiezen.
Een rond gezicht mist de hoeken. Hier creëer je dus hoeken door het contouren van de jukbeenderen en vermijd je volle ronde kapsels. Je kunt beter gaan voor meer lengte en minder volume.
Een hartvormig en omgekeerde driehoekgezicht hebben het meeste aan schaduw bij de slapen en het voorhoofd en kapsel met onderaan veel volume.
Heb je echter een normaal driehoekig gezicht of een perengezicht, dan ben je het beste uit met schaduwen op de kaaklijn en kapsels met bovenop veel volume.

Hopelijk kun je nu je gezichtsvorm bepalen en toepassen.
Kom je er toch niet uit en wil je dat iemand professioneel jou gezichtsvorm bepaald en je advies op maat kan geven? Schroom dan niet om een afspraak te maken.

 

 

Vreemde make-up trends van dit moment

Make-up trends, hartstikke leuk om inspiratie van op te doen. Maar sommige trends gaan wel heel ver! Kijk mee naar de gekste make-up trends van dit moment.

1 Bonte nagels:
Nee ik bedoel niet leuke bonte kleurtjes, nee echt bont op je nagels! De trend werd als eerste gespot op de catwalk, maar van mij mag hij daar blijven. Bont op je nagels is misschien leuk voor de show maar super onpraktisch in real life. Hoe moet je ooit je handen wassen?
fur-nails

2 Clown contouring:
Kim Kardashian maakte contouren onwijs populair een tijdje terug, maar het internet lijkt er nu mee overboord te gaan. Clown contouring is een heus ding. Het begon met beautyblogger Esther Isabel Amado Romo die vaak het commentaar op haar filmpjes kreeg dat ze er uit zag als een clown met zoveel make-up. Als reactie op dit commentaar kwam ze met clown contouring, waarbij ze zich expres schminkte als clowntje en het daarna goed ‘blende’ om te laten zien dat ze zelfs van een clownsgezicht iets moois kon maken. Het internet was hier lyrisch over en al snel ontstond de hype van het clown contouren.
landscape-1436877479-clown-contouring-full

3 Tape contouring:
Na clown contouring was er nog een trend die contouren aan de man probeerde te brengen. Het tape contouren. Het idee achter tape contouren is om het makkelijker te maken om te contouren. Met tape kun je de gedeeltes die je moet contouren goed afbakenen en kun je preciezer contouren. Zie je het al voor je? Elke ochtend je gezicht afplakken?
730x466

4 Baking
Nee geen taartjes of koekjes, maar je gezicht. Baking komt oorspronkelijk uit de wereld van de dragqueens en is een methode om je make-up langer te laten blijven zitten. Het idee is dat je alle lichte gedeeltes van je gezicht (na het contouren) voorziet van een dikke laag transparante poeder. Dit laat je zo’n 20 minuten ‘bakken’. Door de warmte van je huid versmelt de poeder zich met de natuurlijke oliën van je huid waardoor de make-up beter blijft zitten. Na 20 minuten veeg je de poeder weg met een kwast et voila je make-up zit als een huis.
maxresdefault

5 Color correcting
De techniek van color correcting bestaat al een tijdje, maar de laatste tijd is de trend een stuk extremer geworden. De techniek van color correcting houd in dat je door middel van kleur andere kleuren in je huid neutraliseert en zo een egale huid creëert. Zo helpt groen tegen roodheden, roze tegen blauwe kringen, geel tegen paarsige kringen en helpt lila om de huid frisser te laten ogen. Dit werd vroeger heel minimaal en plaatselijk gedaan, maar de laatste trends lijken meer op het clowncontouren, maar dan met kleur. Beetje overdreven misschien?
1453484261-screen-shot-2016-01-22-at-123609-pm

Wat vond jij de vreemdste trend? Zou je ze zelf uit proberen of wil je toch liever leren hoe je je professioneel opmaakt zonder al die gekkigheid? Zo ja boek dan vrijblijvend een afspraak. Ik help je graag.

Achter de schermen: Rock & Grunge shoot

In een verlaten oud pand, waar het oude bloemetjes behang van de muren af lijkt te zijn gescheurd, hadden we een gave shoot. Terwijl het licht door de ramen, van het eens zo imposante gebouw naar binnen scheen, ging fotograaf Annop Catsman samen met de twee modellen (Rachel Meerwijk en Lenna Mikkers) los met het rock/grunge thema. Met paarse smokey eyes en donkere zwoele lippen poseerde de modellen voor de camera.
Binnenkort de officiële foto’s, nu alvast een kijkje achter de schermen.

7 make-up ergernissen die make-updragers herkennen

ladygagaMake-up, hartstikke leuk als het er goed op zit, maar soms heb je van die dagen dat je je bont en blauw ergert. Hierbij 7 make-up ergernissen die de meeste make-up dragers wel zullen herkennen.

1. Net wanneer je je nagels perfect gelakt hebt, moet je naar de wc. Help, hoe krijg ik mijn nu broek open!

2. Je mascara zit perfect, nog vers kijk je naar het resultaat als je neus begint te kriebelen. Hatsjoe! Zeg maar dag mooie wimpers, hallo pandaoogjes.

3. ’s Ochtends zit je foundation perfect, maar wanneer je later in de spiegel kijkt, lijkt hij ineens veel donkerder. Je foundation is gaan oxideren (hij is donkerder geworden in reactie met de zuurstof in de lucht), waardoor hij niet meer matcht. En je dacht nog wel de goede tint te hebben. Voor tips over hoe je de juiste foundation vindt, kun je mijn eerdere artikel lezen.

4. Prachtig die glossy lippen, maar één zuchtje wind en je haar plakt er in vast. Heel charmant zo’n mond vol haar.

5. Maar wat dacht je van donkere lippenstift. Eén vette maaltijd en je loopt met slechts een donkere rand om je mond. Aii, net die foute 90’s trend van vroeger.

6. Net wanneer je je haren perfect in de krul hebt gekregen, begint het keihard te regenen. Zeg maar dag tegen je krullen. Heerlijk dat Hollandse weer, maar niet heus.

7. Eyeliner kan je ogen laten stralen, maar die wings gelijk krijgen is toch een klus! Is de één te dik, dan moet je de andere bijwerken waardoor die weer te dik wordt. Toch maar de eerste wing nog dikker maken. Voor je het weet loop je erbij als Miss Winehouse. Zucht…

Herken je je hierin en wil je leren hoe je deze ergernissen kunt voorkomen? Ik leer het je graag. In bijvoorbeeld een priveles of in een workshop gezellig met je vriendinnen. Of stuur me een mailtje met je vraag. Ik beantwoord hem graag.

Hoe vind ik de juiste kleur foundation

Kijk jij je ogen uit in de schappen met al die tinten foundation? Kom je altijd thuis met een tint die in de winkel goed leek, maar toch niet de juiste kleur bleek te zijn? Foundation, de basis van je make-up, is niet altijd het makkelijkste product. De vraag die mij dan ook het meest gesteld wordt is hoe men de juiste foundation vindt. Vandaag ga ik er wat uitgebreider op in en hopelijk weet jij de volgende keer hoe je die perfecte foundation vindt!

landscape-1430339154-foundation-mistakes2De ondertoon
Om een keuze te maken voor een foundation is het handig om te weten wat voor ondertoon je huid heeft. Ben je een koel type met vooral een roze ondertoon of toch een warm type met een gele ondertoon? Om meer te lezen over hoe je je ondertoon vindt kun je mijn eerdere bericht lezen.
Als je eenmaal je ondertoon hebt gevonden kun je aan de slag met foundation. Er zijn twee theorieën over foundation en je ondertoon. Sommige visagisten gebruiken graag de tegenovergestelde kleur van je ondertoon voor de foundation om je huidskleur te neutraliseren. Anderen gebruiken liever dezelfde kleur foundation als de ondertoon van je huid. Zelf ben ik een voorstander van de tweede theorie. Dit omdat je een geheel met je nek en lichaam wilt creëren. De eerste theorie zou betekenen dat je eigenlijk ook je hele lichaam mee zou moeten nemen, wil je een egale look creëren. Maar probeer het vooral zelf even uit om te kijken wat je het meest bevalt.

Licht of donker?
Een fout die veel gemaakt word is dat men foundation gebruikt om bruiner te lijken. Dit is niet waar het product voor bedoeld is. De taak van een foundation is een zo egaal mogelijk canvas te creëren voor de rest van je make-up. Belangrijk is dus dat je de juiste tint voor jou huid kiest.

Tip: Bij twijfel kun je beter een tintje te licht gaan dan te donker.

Foundation op je pols of je kaak?
Als je eenmaal weet welke foundation met welke ondertoon je moet hebben en je wilt er achter komen welke tint je nodig hebt, is het tijd om deze te testen. Een fout die vaak gemaakt wordt is dat men het op de pols of hand probeert te testen, maar als je je hand naast je gezicht houd zie je al snel dat dit een hele andere kleur is. Beter is het om de foundation op je kaak en in je nek uit te testen. Dit zijn stukjes van je huid waar weinig roodheid door adertjes voorkomt en waar je daardoor goed de kleur kunt beoordelen. Plus je ziet gelijk of de kleur mooi doorloopt naar je nek.
Het beste kun je de kleur in natuurlijk daglicht beoordelen.

Tip: Sta je in een winkel waar je de foundation niet goed op je kaak kunt testen neem dan een foundation mee die je al had waarvan je weet dat het een goede kleur is en vergelijk de testers in de winkel daarmee.

Een droge of vette huid?
Wat ook nog belangrijk is voor een foundation is niet alleen de kleur, maar ook de substantie. Sommige foundations zijn op water basis, andere op olie basis en er zijn ook nog eens poeder foundations. Ook je type huid speelt een belangrijke rol. Heb je een droge huid met veel schilfertjes of juist een vette huid met puistjes?
Hoe droger je huid hoe natter en vetter je foundation kan zijn. Ook kan je qua dekking beter een lichtere dekking nemen. Een te zware dekking kan velletjes benadrukken en een poederfoundation is een echte no-go voor een droge huid.
Een vette huid kan beter een foundation op waterbasis gebruiken en nog liever een poederfoundation. Deze matteert gelijk eventuele glim op je huid. Als je onzuiverheden hebt kun je ook een iets beter dekking gebruiken om de roodheid te camoufleren.

Dus let op je ondertoon, de kwaliteit van je huid en de plek waarop je de foundation test en de volgende keer koop je nooit meer de verkeerde foundation. Kom je er toch niet uit of heb je een andere vraag over foundation? Neem dat gerust contact met me op.

 

 

 

 

 

Hoe vind je de ondertoon van je huid?

Staan sommige kleuren je veel beter dan anderen? Vloekt oranje lippenstift enorm bij je? En waarom staat die ene kleur foundation je niet?

Om al deze vragen te beantwoorden is het handig om te kijken wat voor ondertoon er in je huid zit. Een onder-wattes zul je je afvragen. Een ondertoon is een kleur in je huid die bepaald of je beter warme kleuren kunt hebben of koele kleuren.

Warme kleuren zijn kleuren zoals rood, bruin en oranje. Bij koele kleuren kan je denken aan blauw, grijs en groen. Je huid is opgebouwd uit verschillende tinten die jou unieke kleur vormen. Bij de een zit er iets meer rood in de huid, terwijl de ander wellicht wat geler is.

Maar hoe vind je de ondertoon van je huid? Het beste kun je kijken naar een neutraal stukje van je huid. Bijvoorbeeld je kaaklijn en je nek. Zie je hier vooral roze kleuren of zijn ze meer geel van kleur? Zie je vooral roze tinten dan ben je zeer waarschijnlijk een type met een koele ondertoon. Zie je vooral geel, dan heb je een warme ondertoon.

Let op, rond je wangen en neus kan je huid automatisch roder zijn doordat er meer bloed doorheen stroomt, waardoor het misschien roze lijkt. Dit wil niet zeggen dat je een koele ondertoon hoeft te hebben.

Een andere manier waarop je het kunt testen is door een kledingstuk met een duidelijke warme kleur aan te trekken (bijvoorbeeld rood) en eentje met een duidelijke koele kleur (blauw bijvoorbeeld). In welke kleur ga je het meest stralen?

Verder kun je naar de aderen bij je pols kijken. Zijn die vooral blauw van kleur? Grote kans dat je een koel type bent. Zijn ze echter meer groen van kleur dan zul je zeer waarschijnlijk een warm type zijn.

Hopelijk kom je er met deze tips achter welke ondertoon je hebt. Het vinden van je ondertoon is echter nog best lastig, dus mocht je er niet uitkomen of wil je wat meer leren over je ondertoon en welke kleuren bij je passen, voel je vrij om een afspraak met me te maken. Ik help je er graag bij.